• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
449 reviews
Home / gouden ringen / smaragd ringen
Toon filters

Smaragd ring collectie

Op zoek naar een ring met een smaragdgroene edelsteen? Je hebt een uitstekende keuze gemaak, smaragd ring! De toevoeging van een smaragdgroene edelsteen aan je ring zal resulteren in een opvallend sieraad. Met zijn fantastische intens groene kleur zal deze steen zeker de aandacht trekken! De groene kleur van deze edelsteen past prachtig bij de verschillende metalen die worden gebruikt bij het maken van sieraden.
 


 


Bezig met laden...

Gouden ring Smaragd

De Smaragd ring is een prachtig sieraad dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook een aantal geweldige voordelen heeft. Deze edelsteen ring activeert het hartchakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, eerlijkheid, positiviteit, levensvreugde en een gevoel van eenheid. Dit kan een positief effect hebben op relaties, vriendschappen en teamwork.

Smaragdring

Een Smaragd ring heeft een steen die van doorzichtig tot doorschijnend en heldergroen van kleur kan zijn met een glasachtige glans. De Smaragd is door zijn intense groene kleur één van de meest fascinerende edelstenen. Dit, omdat zo'n groene kleur bijna niet in de natuur voorkomt. De naam van de edelsteen komt van de Griekse naam 'Smaragd', wat letterlijke groene steen betekent. De steen behoort tot de Beryl familie.

  • gouden ring met groene smaragd

Herkomst van Samaragd

Smaragd is een groene edelsteen die voornamelijk wordt gevonden in Colombia, Zambia, Afghanistan en Zimbabwe. Het wordt ook gevonden in kleinere hoeveelheden in andere landen, zoals Brasilie, Rusland en Pakistan.

Bewerkingsmogelijkheden van Smaragd

Het bewerken van smaragden begint met het vinden van ruwe stukken in de mijnen. Deze stukken worden vervolgens gehakt en geslepen tot de gewenste vorm en grootte. Na het slijpen worden de stukken smaragd gepolijst tot glanzende stenen.

Smaragden worden vaak bewerkt om de helderheid en de kleur te verbeteren. Dit kan worden gedaan door de steen te verhitten, te bleken of te bewerken met andere chemische processen.

Smaragden worden gewaardeerd om hun prachtige, diepgroene kleur en worden vaak gebruikt in sieraden, zoals oorbellen, hangers, armbanden en gouden ringen. Smaragden zijn een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld en worden beschouwd als een symbool van rijkdom, raffinement en schoonheid.

Sterrenbeeld ring met Smaragd

Edelstenen worden vaak in verband gebracht met de verschillende maanden van het jaar. Voor mensen die geboren zijn in een bepaalde maand kunnen die stenen ondersteunen of gelukkiger maken. Bij elk sterrenbeeld horen meerdere edelstenen, soms helpen die juist bij bepaalde kenmerken van de mensen die in die periode geboren zijn. Stier en Kreeft zijn de sterrebeelden die bij deze edele steen horen.

Gouden ring met Smaragd

Dol op gouden ringen gezet met een edelsteen of verschillende edelstenen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een groot aanbod aan gouden ringen met edelstenen. Hieronder een gedeelte van onze collectie: