• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / gouden hangers / parel
Toon filters
0
Onbeperkt

Gouden Parel hanger

Op zoek naar een gouden Parel hanger? Een parel is organisch en wordt gevormd door bepaalde weekdierenen, dat opgevist of gekweekt wordt om als sieraad te dienen. Parels zijn vaak rond, maar soms ook onregelmatig van vorm (barok). Traanvormige parels worden vaak als hanger gebruikt. Onregelmatig gevormde parels worden gebruikt in kettingen en armbanden. 


 

Herkomst - gouden hanger met Parel

Parels worden al sinds de oudheid gebruikt door mensen. Het is waarschijnlijk dat mensen al zo'n 6000 jaar parels kennen. Egyptenaren waren ermee vertrouwd en ook bij opgravingen in Mexico werden parels gevonden. In India worden parels gebruikt als talisman. Volgens de overtuiging van Mongolen verhoogt afkooksel van parels de kracht van de mannen. Chinezen gebruikten parels in de geneeskunde. Romeinen beschouwden ze als symbool van macht, wijsheid en geluk. Parel bestaat uit relatief zacht, organisch materiaal en is veel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het is daarom belangrijk om de prarel zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht.

Parel Hanger goud

Als u op zoek bent naar een kettinghanger met parel, dan hebben wij waarschijnlijk het set waar u naar zoekt. Klassieke of opvallende hanger waarmee je een statement maakt. De variatie in ons aanbod zorgt ervoor dat we voor elke smaak en gelegenheid een goed aanbod hebben.  
Bekijk onze collectie en oordeel zelf! 

GOUDEN SIERADEN GEZET MET PAREL

Bekijk ook onze gouden vintage kettingen en armbanden gezet met edelstenen, waaronder parel: