• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
452 reviews

VALENTIJNSDAG-CADEAU VOOR HEM EN HAAR

Home / VALENTIJNSDAG-CADEAU VOOR HEM EN HAAR
VALENTIJNSDAG-CADEAU VOOR HEM EN HAAR

Valentijnsdag 2022

Valentijnsdag is bij uitstek dé gelegenheid om een dierbaar persoon te laten weten dat u veel van hem of haar houdt. Wilt u écht met iets speciaals en origineels komen? Hoe bijzonder is het een sieraad te geven dat exclusief, tijdloos én duurzaam is?  

In dit blog geven we u ideeën en inspiratie om het perfecte sieraad te kiezen waarmee u uw geliefde op Valentijnsdag echt verrast. 

MAAK HET SYMBOLISCH 

Een symbolisch sieraad geven op Valentijnsdag, maakt uw cadeau extra bijzonder. Iedereen weet dat een hart symbool staat voor de liefde. Wij hebben dan ook een ruime collectie gouden kettingen met hartjes in onze webshop. Aan het eind van dit blog leggen we uit hoe u in onze webshop makkelijk kunt zoeken naar sieraad-kenmerken die u voor ogen heeft. 

Minder bekend is dat parels een symbolische waarde hebben en staan voor zuiverheid, liefde en geluk. In onze webshop vindt u een breed scala aan sieraden waarin parels zijn verwerkt. Zowel oorbellen, kettingen, armbanden als ringen.

Ook edelstenen kennen hun symboliek. De prachtig roodgekleurde robijn staat bijvoorbeeld voor passie. Rozenkwarts, smaragd en aquamarijn symboliseren op hun beurt dan weer de liefde. Rozenkwarts heeft een lieflijke, zachtroze kleur. Smaragd is groen van kleur en geeft daarmee meer een ‘statement’. Aquamarijn staat, dankzij haar prachtige blauwtinten, eigenlijk iedereen goed. Deze edelsteen past bovendien bij nagenoeg elke outfit.

Andere symbolen die verband houden met de liefde zijn Cupido, de roos en de duif. Wilt u uw cadeau nóg persoonlijker maken dan kan u een mooie gravure in het sieraad plaatsen. Daarover leest u onderaan dit blog meer.

ROSÉGOUD HOORT ECHT BIJ VALENTIJNSDAG
Roségoud is de laatste jaren ontzettend populair geworden en de kenners verwachten dat deze trend blijvend is. De rood-roze tint van dit goud bereikt de goudsmid door puur goud te mengen met een bepaalde verhouding van koper en palladium of zilver. Rood en roze zijn de kleuren van de liefde, waarmee een roségouden sieraad het Valentijnsdagcadeau bij uitstek vormt.

WELKE GOUDKLEUR ALS VALENTIJNSCADEAU VOOR VROUWEN
Wanneer u het moeilijk vindt te bepalen welke kleur goud de ontvanger het liefste draagt, kunt u kiezen voor een bicolor of tricolor sieraad. In het eerste geval is er sprake van een combinatie van twee kleuren goud en in het laatste geval van drie kleuren. Een bicolor sieraad kan zowel uit de combinatie witgoud en geelgoud bestaan, als de combinatie geelgoud en roségoud. Met een meerkleurig sieraad zit u altijd goed. 

VALENTIJNSDAG-CADEAU MANNEN
In plaats van de standaard aftershave, bloemen, chocolaatjes of parfum, is het geven van een persoonlijk sieraad een origineel Valentijnscadeau. Van een stoere armband of ring tot prachtige kettingen. Wanneer u in onze webshop links in het venster de optie “Heren“ aanvinkt, vindt u een selectie sieraden voor mannen. Wilt u het nog persoonlijker maken dan laat u een mooie gravure in het sieraad plaatsen. Daarover leest u hieronder meer.

ZOEKEN NAAR BEPAALDE KENMERKEN IN ONZE WEBSHOP
Wilt u in onze webshop specifiek zoeken op een van bovengenoemde symbolische kenmerken? Of specifiek op een bicolor of tricolor sieraad? Dat is heel eenvoudig. Stel u wilt zoeken naar een ring met een parel. U kiest dan bovenin het menu van onze website de categorie “Ringen” en ziet vervolgens in het zogenoemde uitklapmenu rechts onderin de keuze voor een parel staan. Vervolgens kunt u links op de pagina nog meer filteren. Zoals op ringmaat, de kleur goud of het aantal karaat. 
Een andere eenvoudige manier is gebruikmaken van onze zoekfunctie bovenin het venster. Typt u hierbij “smaragd” in, dan verschijnen vervolgens alle sieraden waarin een smaragd verwerkt is. Toch nog moeilijk een keuze te maken? Bij elk sieraad heeft u de mogelijkheid het vakje “Vergelijk” aan te vinken. Heeft u dat bij tenminste twee producten gedaan, dan verschijnt naast dit vakje de mogelijkheid “Bekijk”. Als u daarop klikt, krijgt u een overzicht van alle sieraden die u geselecteerd heeft voor een vergelijk. Handig, want zo is het makkelijker te bepalen welk sieraad u het allermooiste vindt. 

LEUKE WEETJES VALENTIJNSDAG
Er bestaan heel wat fabeltjes en leuke feitjes rondom deze feestdag die we elk jaar op 14 februari vieren. Wij hebben de grappigste en meest verrassende op een rijtje gezet.

Wist u dat….
•    De lockdown als gevolg van de coronapandemie het aantal verstuurde Valentijnskaarten in 2021 maar liefst verdriedubbelde?
•    In Duitsland 14 februari juist een ongeluksdag is? 
•    Chocolade niet alleen een populair Valentijnsgeschenk is, maar artsen het rond 1800 als medicijn tegen liefdesverdriet voorschreven? 
•    Men in Brazilië Valentijnsdag op 12 juni viert omdat 14 februari niet goed uitkomt met hun carnaval?
•    De Romeinen al blind dates organiseerden?
•    Men in Frankrijk een Valentijnstraditie moest verbieden omdat deze uit de hand liep? Hierbij verbrandden vrouwen die een blauwtje hadden gelopen, foto’s van hun ex-partner in een groot kampvuur. Doordat de vrouwen hierbij flink scholden op het mannelijk geslacht, besloot de regering deze traditie te verbieden.
•    Het vieren van Valentijnsdag in een aantal landen om religieuze redenen verboden is?
•    14 februari in de Filipijnen al jaren een populaire datum is voor het sluiten van massahuwelijken?
•    De Argentijnen niet één dag, maar een hele week Valentijn vieren? 
•    Leraren de meeste Valentijnskaarten ontvangen?
•    Op Valentijnsdag er wereldwijd gemiddeld 200.000 huwelijksaanzoeken gedaan worden?
•    In Japan de vrouwen chocolade geven aan hun geliefden op 14 februari? Maar dat de mannen in dat land pas een maand later cadeautjes teruggeven?
•    Dat veel meer millennials dan andere generatiegroepen Valentijnsdag vieren?
•    Er in 496 na Christus voor het eerst over Valentijnsdag werd gesproken, maar we nog steeds niet precies weten naar wie deze dag vernoemd is? 

MOOI VERPAKT
Wij sturen elk sieraad standaard in een luxe cadeau-cassette. Dat maakt uw Valentijnscadeau voor haar of hem nóg verrassender. En u hoeft niet bang te zijn dat uw verrassing per ongeluk ontdekt wordt, want wij versturen elk sieraad anoniem in een discrete verpakking. 

PRELOVED MAAKT HET EXTRA LIEFDEVOL
Al onze sieraden zijn PreLoved wat ze nóg passender maken bij Valentijnsdag. PreLoved wil zeggen dat ze eerder liefdevol zijn gedragen, maar er is zeker geen sprake van een tweedehands sieraad. Elk sieraad ondergaat namelijk een behandeling van onze goudsmid alvorens ze in de webshop wordt geplaatst. De goudsmid reinigt de juwelen, herstelt eventuele beschadigingen en draagt zorg voor een keurmerk. 
Deze werkwijze biedt onze klanten de mogelijkheid om prachtige, exclusieve sieraden tegen een aanzienlijk lagere prijs aan te schaffen. En niet onbelangrijk, het dragen van PreLoved sieraden is een liefdevol gebaar richting ons klimaat. Immers, de delving en verwerking van goud zijn een enorme belasting voor het milieu. 

MAAK HET NOG PERSOONLIJKER MET EEN GRAVURE
Wij kunnen voor u een gravure aanbrengen in het sieraad. U kunt denken aan een persoonlijke boodschap, een prachtig citaat, de titel van een muzieknummer dat veel voor u beiden betekent, een bijzondere datum of een poëtische zin. Voor Valentijnsdag 2022 is dat niet meer mogelijk, maar het is voor ons geen enkel probleem om dat op een later tijdstip alsnog te doen! Neem daarvoor gerust contact met ons op.

 
      01-02-2022 14:44