• Betalen in termijnen mogelijk
  • Kostenloze toezending
  • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
450 reviews
Home / gouden ringen / pave ring
Toon filters

Pave ring - collectie

De Pave ring is de perfecte manier om een vleugje sprankeling en glamour toe te voegen aan elke outfit. De kleine diamantjes langs de band vangen het licht en zorgen voor een oogverblindend effect. Of je je nu verkleed voor een speciale gelegenheid of je gewoon elke dag glamoureus wilt voelen, deze ring zal zeker wat glans toevoegen aan je look.


Ring Pave 

De term pavé ring komt vanuit het Franse woord ‘pavé.’ Bij deze ring zijn kleine steentjes dicht naast elkaar geplaatst. De steentjes kunnen zowel de gehele als een gedeelte van de ring bedekken. Doordat het edelmetaal van de zetting nauwelijks zichtbaar is lijkt de ring één grote diamant. Door de pavé zetting wordt het licht van alle richtingen weerkaatst waardoor de diamanten een extra glans krijgen. De collectie gouden pavé ringen bestaat uit 14 of 18 karaat in een geel- of wit gouden kleur.

Gouden ring met pavézetting

Een gouden ring met een pavézetting is een bijzonder en elegant type sieraad dat zich kenmerkt door zijn unieke manier van het plaatsen van de stenen. Hier zijn enkele kenmerken en details over dit type ring:

  1. Pavézetting: De term "pavé" komt van het Franse woord voor 'geplaveid'. Bij een pavézetting zijn kleine diamanten of andere edelstenen dicht tegen elkaar aan geplaatst over het oppervlak van de ring, wat de indruk wekt van een continu 'plaveisel' van stenen. Deze zetting creëert een schitterend effect omdat het licht vanuit meerdere hoeken wordt weerkaatst door de talrijke kleine stenen.
  2. Goud als Materiaal: Goud is een populair metaal voor sieraden vanwege zijn duurzaamheid, glans en waarde. Gouden ringen met een pavézetting kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten goud, zoals geelgoud, witgoud of roségoud, afhankelijk van de voorkeur.
  3. Ambacht en Precisie: Het plaatsen van de stenen in een pavézetting vereist veel vakmanschap en precisie. De stenen worden vaak vastgehouden door kleine metalen 'kraaltjes' die uit het omringende goud zijn opgewerkt. Dit zorgt ervoor dat de stenen stevig vastzitten en vermindert de kans op beschadiging of verlies van de stenen.
  4. Veelzijdigheid in Ontwerp: Pavézettingen kunnen worden gebruikt in verschillende ringontwerpen, van eenvoudige banden tot meer complexe en decoratieve patronen. Ze worden vaak gecombineerd met een centrale steen, zoals in een verlovingsring, of kunnen de hele band bedekken voor een opvallend en luxueus effect.
  5. Onderhoud: Vanwege de fijnheid van de zetting vereisen pavé ringen voorzichtig onderhoud. Het is belangrijk om ze regelmatig te reinigen en te controleren op losse stenen, aangezien de kleine stenen mogelijk los kunnen raken door dagelijks gebruik.

Een gouden ring met een pavézetting is dus een prachtige keuze voor iemand die op zoek is naar een sieraad dat zowel verfijning als schittering uitstraalt. Het is een populaire keuze voor verlovingsringen, trouwringen en andere speciale gelegenheden.

BESTEL UW PAVE RINGEN ONLINE

Graag helpen wij u met het maken van de juiste keuze van uw pavé ring. Onze website biedt een vergelijkingspagina waarbij het mogelijk is om de ringen met elkaar te kunnen vergelijken zodat het maken van een keuze gemakkelijker wordt gemaakt. Bij ANRO Juweliers is het bestellen eenvoudig en kosteloos. 

U kunt altijd de ringen komen bezichtigen in onze winkel in Enschede. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de website. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via +31 (0)6 22 372 290 (WhatsApp mag ook) of door een e-mail te sturen naar info@anrojuweliers.nl.