• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / broches / vintage broche
Toon filters

Gouden en zilveren vintage broches 


Bezig met laden...

GOUDEN EN ZILVEREN VINTAGE BROCHES

Op zoek naar een mooie broche voor uzelf of als cadeau? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het woord broche komt uit de Franse taal en betekent letterlijk 'sierspeld'. Broches hebben een lange geschiedenis als sieraad. Tegenwoordig worden broches voornamelijk door vrouwen gedragen, terwijl dit vroeger niet het geval was. Eeuwen geleden droegen hoge edelen hun kleding met broches. Ze gebruikten de broche om hun witte toga of tuniek mee vast te zetten. Dit was vroeger dus een teken van rijkdom. Hoe rijker de drager, des te mooier zijn of haar broche.

Wij hebben unieke vintage broches van écht goud of zilver. In de meeste gevallen wordt de broche vaak gedragen op de kraag van een jasje of colbert, maar tegenwoordig wordt de broche ook op bijvoorbeeld hoeden en sjaals. Het geeft jouw outfit a touch of glamour!

Bekijk ook onze andere type broches op onze website:

Filigrain broches
Streek broches
Edelsteen broches
Camee broches

Elk sieraad die wij verkopen op onze website is PreLoved! Dit wil zeggen dat de sieraden eerder gedragen zijn. Het sieraad heeft al een leven gehad, maar na zorgvuldige reiniging en eventueel herstelwerk door onze goudsmid toe aan een tweede leven! Naast onze vintage broches, hebben wij ook andere vintage sieraden. Bekijk ze hieronder:

Vintage armbanden
Vintage kettingen
Vintage ringen
Vintage oorbellen
Vintage hangers


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.