• Betalen in termijnen mogelijk
 • Kostenloze toezending
 • Persoonlijke aandacht
webwinkelkeur
9.6
|
449 reviews
Toon filters
0
Onbeperkt

Waarom een goudbaar kopen

Goudbaar kopen? Er zijn verschillende redenen waarom mensen besluiten om een goudbaren te kopen. Sommigen doen dit om te beleggen en van de waarde van goud te profiteren, terwijl anderen het kopen als een manier om hun vermogen te beschermen tegen inflatie of economische onzekerheid. Goudbaren kopen, dit is een waardevolle aanvulling op een beleggingsportefeuille omdat het niet wordt beïnvloed door dezelfde factoren als aandelen en obligaties. Bovendien is goud over het algemeen een stabiele belegging die een goede waardebehoud heeft. Als u denkt dat goud een goede aanvulling op uw beleggingsportefeuille kan zijn, dan zou het zeker de moeite waard zijn om erover na te denken om een goudbaar te kopen.

 


 

Wie belegt in goud

Er zijn verschillende soorten mensen en organisaties die beleggen in goud. Dit omvat individuele beleggers die op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen inflatie of economische onzekerheid, evenals financiële instellingen en fondsen die goud opnemen in hun beleggingsportefeuilles om de diversificatie en het risicoprofiel te verbeteren. Goud wordt ook vaak gezien als een veilige haven door beleggers in tijden van economische onzekerheid of politieke spanningen, wat kan leiden tot een toename van de vraag naar goud en een stijging van de prijs. Over het algemeen beleggen mensen in goud om van de waarde ervan te profiteren en hun vermogen te beschermen tegen de onvoorspelbaarheid van de financiële markten.

Waarom beleg je in goud

Goud wordt al duizenden jaren gebruikt als een waardevolle belegging en als een manier om vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid. Er zijn verschillende redenen waarom mensen in goud beleggen:

 1. Goud is een veilige haven: Goud wordt vaak gezien als een veilige havenbelegging en wordt gekocht als beleggers op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid, zoals inflatie, deflatie, recessie of depressie.

 2. Goud heeft een lange geschiedenis: Goud heeft al duizenden jaren bewezen een waardevolle belegging te zijn en heeft een lange geschiedenis van waardestijging.

 3. Goud is fysiek bezit: Goud is een fysiek bezit dat niet afhankelijk is van een specifieke valuta of regering. Dit maakt het een aantrekkelijke belegging voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen politieke en economische onzekerheid.

 4. Goud is beperkt: Er is een beperkte hoeveelheid goud op aarde, wat betekent dat de vraag ernaar kan stijgen als mensen ervan uitgaan dat het schaars wordt. Dit kan leiden tot een stijging van de waarde van goud.

Beste moment om goud te kopen

Er is geen specifiek moment waarop je goud zou moeten kopen, omdat de waarde ervan kan fluctueren afhankelijk van verschillende factoren. Sommige mensen kopen goud als ze denken dat de waarde ervan zal stijgen, terwijl anderen goud kopen als een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid.

Als je overweegt goud te kopen, is het belangrijk om te overwegen hoe goud past binnen je totale beleggingsportefeuille en welke doelen je hebt voor je beleggingen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat goud beleggen risico's met zich meebrengt en dat de waarde ervan kan fluctueren. Het is daarom belangrijk om uw beleggingsstrategie te diversifiëren en in te spelen op verschillende economische omstandigheden.

Beste moment om goud te verkopen

Er is geen specifiek moment dat het beste is om goud te verkopen, omdat de waarde ervan kan fluctueren afhankelijk van verschillende factoren. Sommige mensen verkopen goud als ze denken dat de waarde ervan zal dalen, terwijl anderen goud verkopen om hun vermogen te verhogen of om hun beleggingsportefeuille te diversifiëren.

Macro economische gedachte achter een goud belegging

Goud wordt vaak gezien als een veilige havenbelegging en wordt gekocht als beleggers op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid, zoals inflatie, deflatie, recessie of depressie. In tijden van economische onzekerheid kan de vraag naar goud toenemen omdat beleggers hun geld liever in veilige havenbeleggingen zoals goud investeren als een manier om hun vermogen te beschermen.

Vanuit macro-economisch perspectief kan de waarde van goud ook beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals de vraag naar goud op de wereldmarkten, het beleid van centrale banken en de politieke en economische onzekerheid in verschillende landen. Als beleggers bijvoorbeeld verwachten dat inflatie zal toenemen, kan de vraag naar goud stijgen omdat goud vaak gezien wordt als een manier om inflatie te bestrijden.

Wat mag je van een goud belegging verwachten

Het is moeilijk om te voorspellen wat je van een goudbelegging kunt verwachten, omdat de waarde ervan kan fluctueren afhankelijk van verschillende factoren. Goud wordt vaak gezien als een veilige havenbelegging en wordt gekocht als beleggers op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid, zoals inflatie, deflatie, recessie of depressie. In sommige gevallen kan de waarde van goud stijgen in tijden van economische onzekerheid, terwijl in andere gevallen de waarde ervan kan dalen als beleggers meer vertrouwen hebben in de economie en bereid zijn om meer risico te nemen met hun beleggingen.

Hoe beleg je in goud

Er zijn verschillende manieren om in goud te beleggen. Een van de meest voorkomende manieren is door het kopen van goudbaren of goudmunten. Goudbaren koop je eenvoudig via ons platform. Bovendien kunt u ook beleggen in goud via beleggingsfondsen of ETF's die specifiek zijn gericht op goudbeleggingen. Dit biedt u de mogelijkheid om te profiteren van de waarde van goud zonder dat u het fysiek in bezit hoeft te hebben. Als u wilt beleggen in goud, is het belangrijk om goed onderzoek te doen en te kiezen voor de optie die het beste bij uw specifieke behoeften en doelen past. Neem gerust contact op met ons of financiële adviseur voor meer informatie en advies.

Verschijningsvormen goudbaren

Goudbaren zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. De meest voorkomende vormen zijn rond, vierkant of rechthoekig. Sommige goudbaren zijn voorzien van unieke ontwerpen of afbeeldingen, terwijl andere een simpel en elegant design hebben. Er zijn ook goudbaren die speciaal zijn ontworpen voor beleggers, zoals de populaire Credit Suisse-goudbaar. In het algemeen is de verschijningsvorm van een goudbaar niet van invloed op de waarde ervan, maar sommige mensen kiezen wel voor een bepaalde vorm of ontwerp om esthetische redenen.Als u op zoek bent naar een goudbaar, kunt u kiezen uit een breed scala aan verschillende vormen en ontwerpen om te vinden wat het beste bij u past.

Er zijn verschillende soorten goudbaren die op de markt verkrijgbaar zijn. De meest voorkomende zijn die van 1 troy ounce (31,1 gram), maar er zijn ook kleinere en grotere goudbaren verkrijgbaar. Sommige goudbaren zijn gemaakt van puur goud (24 karaat), terwijl anderen een lagere karaatwaarde hebben en gemengd zijn met andere metalen, zoals zilver of koper. Goudbaren zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zoals rond, vierkant of rechthoekig. Er zijn ook goudbaren die speciaal zijn ontworpen voor beleggers, zoals de populaire Credit Suisse-goudbaar. Als u op zoek bent naar een goudbaar, dan is het belangrijk om uw keuze te baseren op uw specifieke behoeften en doelen. Neem gerust contact op met een goudhandelaar of financiële adviseur voor meer informatie en advies.

Wij bieden diverse formaten/ gewichten goud aan:

 • 50 gram goudbaren
 • 50 gram goudplakken
 • 100 gram goudbaren
 • 100 gram goudplakken
Een goudbaar is een blok zuiver goud (999,9), wij verkopen die van gerenomeerde LBMA gecrediteerde smelders
Een goudplak is een blok zuiver goud (999,9), wij verkopen die van gerenomeerde LBMA gecrediteerde smelders. De goudplakken zijn als "Munt geslagen" en zijn genummerd en gesealed.
Ons meest verkocht beleggingsproduct is de goudplak van 100 gram, een mooi product gesealed en voorzien van een genummerd certificaat van echtheid. 

Goud veilig in roerige tijden

Goud wordt vaak gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid of politieke spanningen. Dit komt doordat goud over het algemeen een stabiele waarde heeft en niet wordt beïnvloed door dezelfde factoren als aandelen en obligaties. In roerige tijden kunnen beleggers naar goud grijpen als een manier om hun vermogen te beschermen tegen inflatie of andere financiële risico's. Bovendien is goud over het algemeen een waardevolle aanvulling op een beleggingsportefeuille omdat het een goede waardebehoud heeft en de prijs ervan niet snel fluctueert. Als u op zoek bent naar een manier om uw vermogen te beschermen in roerige tijden, dan kan het zeker de moeite waard zijn om te overwegen om in goud te beleggen.

Goudbaar thuis bewaren

Het is mogelijk om goudbaren thuis op te slaan, maar het is wel belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven. Dit betekent dat u ze op een veilige plek moet bewaren, zoals in een kluis of bankkluis, om te voorkomen dat ze gestolen of verloren gaan. 

Goud extern opslaan

Niet dat dit onze voorkeur geniet, maar er zijn verschillende manieren om goudbaren extern op te slaan. Wij kunnen u deze service niet bieden
Een van de meest voorkomende manieren is door ze op te slaan in een bankkluis. Dit biedt u de mogelijkheid om uw goudbaren op een veilige plek op te slaan terwijl u toch gemakkelijk toegang tot ze heeft. Bovendien kunt u ook overwegen om uw goudbaren op te slaan bij een goudhandelaar of een bedrijf dat zich specialiseert in het opslaan van goud. Dit biedt u de zekerheid dat uw goudbaren op een professionele en veilige manier worden opgeslagen. Als u wilt weten wat de beste manier is om uw goudbaren op te slaan, neem dan gerust contact op met een dergelijke goudhandelaar zoals Goldrepublic.

Voor en nadelen van het beleggen in goudbaren

Er zijn zowel voordelen als nadelen verbonden aan het beleggen in goudbaren. Een van de voordelen is dat goud een stabiele waarde heeft en niet wordt beïnvloed door dezelfde factoren als aandelen en obligaties. Dit maakt het een waardevolle aanvulling op een beleggingsportefeuille omdat het een goede waardebehoud heeft en de prijs ervan niet snel fluctueert. Bovendien is goud ook een veilige haven in tijden van economische onzekerheid of politieke spanningen, wat kan leiden tot een toename van de vraag naar goud en een stijging van de prijs.

Rendement op een goudbaar

Het rendement op een goudbaar is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de waarde van goud op het moment van aankoop en de hoeveelheid goud die in de baar zit. Als de waarde van goud stijgt, dan kan dit leiden tot een hoog rendement op uw goudbaar. Aan de andere kant, als de waarde van goud daalt, kan dit leiden tot een lager rendement of zelfs verlies. Het is daarom belangrijk om de markt goed in de gaten te houden en te investeren op momenten waarop de waarde van goud gunstig lijkt te zijn. Als u meer wilt weten over het rendement dat u kunt behalen op uw goudbaar, neem dan gerust contact op met een goudhandelaar of financiële adviseur voor advies en informatie.

Het is mogelijk om rendement te behalen op uw goudbaar door deze te verkopen wanneer de waarde van goud stijgt. Als u goud koopt wanneer de waarde ervan laag is en verkoopt wanneer deze stijgt, dan kunt u profiteren van de stijging van de waarde en direct rendement behalen op uw investering. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat de waarde van goud niet altijd stijgt en dat er altijd een risico is dat de waarde daalt. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u besluit om in goud te beleggen en om altijd een goed risicomanagementplan te hebben. Als u meer wilt weten over hoe u direct rendement kunt behalen op uw goudbaar.

Levertijd goud

De levertijd van goudbaren kan variëren afhankelij kvan de vraag in de goudmarkt. Soms het enkele dagen tot een week duren voordat je de goudbaren ontvangt. Als je dringend goudbaren nodig hebt, raden we u aan om te even te bellen en dit samen af te stemmen.

Redenen om geen goudbaar te kopen

Er zijn een aantal redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om geen goud te kopen. Een van de belangrijkste redenen is dat goud geen directe bron van inkomsten is, zoals een bedrijf of beleggingsfonds dat wel kan zijn. Het is een waardevastgoed, wat betekent dat het waarde kan behouden, maar het kan ook dalen in waarde. Bovendien kan het kopen van goud duur zijn en het kan moeilijk zijn om te bepalen hoeveel goud je moet kopen om een goede investering te doen. Als u twijfelt over het kopen van goud, raden we u aan om advies in te winnen bij een financieel expert voordat je een aankoop doet.

Verschillen tussen fysiek goud en goudaandelen

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen fysiek goud en goudaandelen. Allereerst is fysiek goud echt goud dat je in handen kunt houden en bekijken, terwijl goudaandelen een financieel product zijn dat gebaseerd is op de waarde van goud. Als je fysiek goud koopt, bezit je het goud zelf en kun je ermee doen wat je wilt, zoals het verkopen of verhuren. Als je goudaandelen koopt, bezit je een aandeel in een goudmijn of goudfonds, maar niet het fysieke goud zelf.

Geen BTW op goudbaren

Of er btw betaald moet worden op goudbaren hangt af van waar je ze koopt. In Nederland is er geen BTW verschuldigt op beleggingsgoud.

Goudbaar betrouwbaar kopen

Het is belangrijk om een betrouwbare verkoper te vinden als u goudbaren wilt kopen. Er zijn helaas ook veel onbetrouwbare verkopers die goudbaren verkopen die niet echt zijn of van slechte kwaliteit. Om een betrouwbare verkoper te vinden, raden we u aan om onderzoek te doen en te kijken naar de reputatie van de verkoper voordat u een aankoop doet. Kijk of de verkoper een goede naam heeft en of er positieve beoordelingen over hem of haar te vinden zijn. Bovendien kan het helpen om advies in te winnen bij een financieel expert voordat je een aankoop doet.

Hoe reageert goud op ontwikkeling in de markt

 • Goud - inflatie: Goud wordt vaak gezien als een veilige haven en wordt gekocht als beleggers op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen inflatie of andere economische onzekerheden. In tijden van inflatie, waarbij de prijzen van goederen en diensten stijgen, kan de waarde van goud stijgen omdat beleggers hun geld liever in goud investeren als een manier om het te beschermen tegen stijgende prijzen. 
 • Goud - deflatie; Goud wordt vaak gezien als een veilige haven en wordt gekocht als beleggers op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen inflatie of andere economische onzekerheden. In tijden van deflatie, waarbij de prijzen van goederen en diensten dalen, kan de waarde van goud echter ook dalen. Dit komt omdat beleggers hun geld liever in goederen en diensten investeren als deze goedkoper worden, in plaats van het te investeren in goud als een manier om het te beschermen tegen dalende prijzen.
 • Goud - recesssie; Goud wordt vaak gezien als een veilige haven en wordt gekocht als beleggers op zoek zijn naar een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid, zoals tijdens een recessie. Tijdens een recessie, waarbij de economie afkomstig is van een periode van groei naar een periode van daling, kan de waarde van goud stijgen omdat beleggers hun geld liever in goud investeren als een manier om het te beschermen tegen de onzekerheid van de economie.
 • Goud - opverende markt; In een opverende markt, waarbij de economie groeit en de vraag naar goederen en diensten toeneemt, kan de waarde van goud dalen omdat beleggers hun geld liever in andere beleggingsmogelijkheden investeren die meer rendement opleveren. Dit komt omdat beleggers in tijden van economische groei vaak meer vertrouwen hebben in de markt en bereid zijn om meer risico te nemen, wat kan leiden tot een afname van de vraag naar veilige havenbeleggingen zoals goud.
 • Goud - neergaande markt; In een neergaande markt, waarbij de economie krimpt en de vraag naar goederen en diensten afneemt, kan de waarde van goud stijgen omdat beleggers hun geld liever in veilige havenbeleggingen zoals goud investeren als een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid. Dit komt omdat beleggers in tijden van economische onzekerheid vaak minder vertrouwen hebben in de markt en minder bereid zijn om risico te nemen, wat kan leiden tot een toename van de vraag naar goud als een veilige belegging.
 • Goud - stabiele vlakke markt; In een stabiele economische markt, waarbij de economie redelijk constant blijft en de vraag naar goederen en diensten op een constant niveau is, kan de waarde van goud fluctueren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vraag naar goud op de wereldmarkten en het beleid van centrale banken. In sommige gevallen kan de waarde van goud stijgen als beleggers op zoek zijn naar veilige havenbeleggingen als een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid, terwijl in andere gevallen de waarde ervan kan dalen als beleggers meer vertrouwen hebben in de economie en bereid zijn om meer risico te nemen met hun beleggingen.
 • Goud - depressie; Een depressie is een ernstige en langdurige neergang van de economie, die gepaard gaat met hoge werkloosheid, lage productie en lage inflatie of deflatie. In tijden van economische depressie kan de waarde van goud stijgen omdat beleggers hun geld liever in veilige havenbeleggingen zoals goud investeren als een manier om hun vermogen te beschermen tegen economische onzekerheid. Dit komt omdat beleggers in tijden van economische onzekerheid vaak minder vertrouwen hebben in de markt en minder bereid zijn om risico te nemen, wat kan leiden tot een toename van de vraag naar goud als een veilige belegging.