• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • NL
  • DE
Menu
Home / kettingen / 14 karaat goud
Toon filters

Gouden ketting 14 karaat

Gouden kettingen 14 karaat - ook 14K goud genoemd. Wij hebben breed assortiment kettingen voor zowel dames als heren. Een klassieke, moderne of een stoere ketting of collier waarmee je een statement maakt. Bekijk onze collectie in de webshop en oordeel zelf!
De variatie zorgt ervoor dat we echt voor elke smaak, gelegenheid en prijs een goed aanbod hebben.


  5 / 21  Bezig met laden...
  3 4  5  6 7  

KETTING VAN 14 KARAAT

Wij hebben een uitgebreid collectie kettingen voor zowel dames als heren. Wat wordt er bedoeld met 14 karaat? Karaat goud wil zeggen hoeveel puur goud er in de ketting verwerkt is. 100% zuiver goud 24 karaat goud, 14 karaat is dan 58,8% zuiver goud. Het goud wordt gemengd met andere metalen als koper en zilver om de ketting stevig te maken, aangezien 24 karaat niet geschikt is voor gouden sieraden. In de meeste gevallen staat een keurmerk op het eindstuk van de ketting. Deze keurmerk geeft aan hoeveel karaat goud het sieraad bevat. Door het dragen van het sieraad kan het keurmerk verslijten, waardoor het wat minder goed leesbaar is of helemaal niet leesbaar. Alle sieraden op onze website zijn voorzien van een wettelijk erkend keurmerk.

Ideale lengte

De ideale lengte van een ketting bestaat niet, dit is voor iedereen anders. Lees hierover meer in de BLOG van ANRO juweliers, klik hier om meer te lezen over de ideale lengte van uw ketting.

KEURMERK

Als u wilt weten of een ketting van 14 karaat goud  is gemaakt, dan moet u op zoek gaan naar een keurmerk in het sieraad. Soms is het keurmerk alleen leesbaar met een loep. De meest gebruikte markeringen voor 14 karaat zijn: 585, 14K of een eikenblad.

In Nederland mag een sieraad alleen goud genoemd worden als het gehalte minimaal 14 karaat is. Dit is wettelijk vastgelegd. Gouden kettingen met 8 of 9 karaat mogen dus geen goud kettingen genoemd worden. In Nederland wordt 14 karaat gouden kettingen het meest gedragen, dit omdat de kleur beter staat bij een lichtere huid. 

18 KARAAT KETTINGEN

In onze collectie ontbreken natuurlijk niet de 18 karaat kettingen.


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.