• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / accessoires / broches
Toon filters

Gouden Parel Broche

Op zoek naar Parel broche en van echt goud? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een unieke collectie broches op onze website. Een parel is organisch en wordt gevormd door bepaalde weekdierenen, dat opgevist of gekweekt wordt om als sieraad te dienen. Parels zijn vaak rond, maar soms ook onregelmatig van vorm (barok). Traanvormige parels worden vaak als hanger gebruikt. Onregelmatig gevormde parels worden gebruikt in kettingen en armbanden. 


 

Broche met Parel

Parels worden al sinds de oudheid gebruikt door mensen. Het is waarschijnlijk dat mensen al zo'n 6000 jaar parels kennen. Egyptenaren waren ermee vertrouwd en ook bij opgravingen in Mexico werden parels gevonden. In India worden parels gebruikt als talisman. Volgens de overtuiging van Mongolen verhoogt afkooksel van parels de kracht van de mannen. Chinezen gebruikten parels in de geneeskunde. Romeinen beschouwden ze als symbool van macht, wijsheid en geluk. Parel bestaat uit relatief zacht, organisch materiaal en is veel kwetsbaarder dan de meeste edelstenen. Het is daarom belangrijk om de prarel zo min mogelijk bloot te stellen aan chemicaliën, cosmetica, schoonmaakmiddelen, zeep en fel zonlicht.

Gouden Parel sieraden

Als u gek bent op sieraden met parels, dan moet u zeker ook een kijkje nemen bij onze ringen, oorbellen en hangers: Bekijk ook onze gouden vintage kettingen en armbanden gezet met edelstenen, waaronder parel:


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies