• Gratis betalen in termijnen mogelijk
  • Gratis toezending
  • Persoonlijke aandacht
  • Selecteer uw taal
  • DE
Menu
Home / accessoires / broches

Bicolor gouden broche

Zoals de naam doet vermoeden, is bicolor goud een combinatie van twee kleuren goud.


BICOLOR GOUDEN BROCHE

De meest gebruikte kleur combinatie is witgoud en geelgoud. Witgoud komt niet voor in de natuur en wordt dus door mensen gemaakt. Dit wordt gedaan door puur goud te mengen met palladium en/of zilver, de benaming hiervoor is legering. Hierdoor wordt het goud ook sterker, aangezien puur goud niet geschikt is voor sieraden. In Nederland is de meest populaire bicolor legering 14 karaat goud.

In Nederland staat in de wet geregeld, wat wel of niet goud genoemd mag worden. In Nederland mag een broche 'goud' genoemd worden, als het sieraad minimaal uit 14 karaat goud bestaat. Terwijl in landen als Duitsland en Engeland 8 en 9 karaat heel gebruikelijk is. In die landen worden deze goudgehaltes ook goud genoemd, terwijl dit in Nederland dus niet mag. 

Gouden bicolor broches zijn erg populair onder de vrouwen, dit omdat het sieraad veelzijdig is. U kunt bicolor gouden broche mixen en matchen met andere sieraden, zoals witgouden en geel gouden kettingen. Bekijk onze collectie op onze website! Wij hebben namelijk gouden broches met edelsteen, filigraines broches, streek broches, vintage broches en camee broches.

Gek op bicolor gouden sieraden? Neem ook een kijkje bij onze andere bicolor gouden sieraden:

Toch niet helemaal fan van bicolor gouden broches? Wij hebben ook een prachtige collectie gouden broches van geel goud en wit goud.


Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies